Koffie
Product fiche
-
benaming
De productie en export van koffie in Santo Domingo kent een lange geschiedenis en gaat terug tot het begin van de 18de eeuw. Zo’n 100 jaar geleden was de koffie export goed voor 30% bbp van Santo Domingo. -
type
1,3% -
varieteit
De hoofd variëteit is typica en wordt aangevuld met Bourbon, Mundo Novo, Caturra en Catuai. De screen is 16/17 voor een AA kwaliteit. -
preparatie
gewassen -
Defecten
minder dan 3 defecten 350gr
Product fiche
-
benaming
Cuba Serrano Lavado -
type
Special gourmet koffie -
screen
>16 -
preparatie
Gewassen, handpicked en sundried -
oogstperiode
November tot mei -
Defecten
Maximum 10 defecten per 350gr -
cafeïnegehalte
1,37 %
Product fiche
-
benaming
Colombia gunuine Hacienda La Gitana -
type
Special Gourmet koffie - estate coffee -
screen
>= 18 -
preparatie
Handpicked, gewassen, sundried -
oogstperiode
September tot januari -
Defecten
3 defecten per 350gr -
cafeïnegehalte
+- 1,23 %
Product fiche
-
benaming
Costa Rica Tarrazu -
type
Special gourmet koffie -
varieteit
Voornamelijk Catuai, Caturra -
screen
16/17 -
preparatie
handpicked, gewassen, machinedried -
oogstperiode
november tot maart -
Defecten
max 3 per 350gr -
cafeïnegehalte
1,25 %
Product fiche
-
screen
>16/18 -
preparatie
Gewassen -
Defecten
Maximum 6 defecten/300gr -
cafeïnegehalte
1,2%