Over ons

Ambachtelijke koffiebranders

Uit de Kempen
Twee collega’s waren klaar voor verandering.
Ze hadden het gevoel al lang beperkt te worden in hun doen, 
en ze waren klaar voor het verschil te maken.
In een wereld die overspoeld is van smartphone en informatie
wilde ze 
een plaats creëren waar mensen willen zijn en kunnen genieten.
Ze hebben die droom kunnen waarmaken hier in België in Veerle-Laakdal.
Nu zijn ze meer dan klaar om deze passie te delen met anderen die 
ook deze behoefte hebben en het verschil willen proeven.

Als mensen hier willen zijn en kunnen genieten van onze smakencreaties,
door de groene bonen zelf te selecteren, perfect zacht te branden en dan
de zaligste tas koffie kunnen zetten dan hebben wij onze passie waar gemaakt.
Wij zijn daarom ook uiterst fier op onze kwaliteitskoffies die komen uit verschillende plaatsen in de wereld, plaatsen die wij uitkozen waar 
de smaak net dat verschil maakt.

   


Een Kempisch kopje troost gemengd en gebrand op ambachtelijke wijze, stammend uit 1881! Een pittige overjaarse eeuweling dus, uniek die Mokapi! De Arabica kwaliteitsbonen, worden in kleine hoeveelheden gebrand (geroosterd), gedurende een lange tijd en op een lage temperatuur, m.a.w. 25 kg op 20 min. tegen maximaal 220 °C. We gebruiken aardgas om de bonen te verwarmen (beter voor het milieu). Door het tragere brandproces komen meer dan 900 verschillende aroma’s vrij. We werken met puur origine koffies, gecertifieerd en van hoge kwaliteit. Van sommige koffies is er een beperkte productie van 5000 balen per jaar. Mokapi is een bedrijf dat gaat voor topkwaliteit aan een betaalbare prijs. Door de zachte branding (roasting) bekomen we de maximale smaak.

    Wist je dat...

    Je altijd onze koffie kan komen proeven in onze winkel?